Twitch TV – Ett nytt sätt att arbeta

admin

twitch hemsida

Den digitala revolutionen har tagit sitt fäste på allvar i dagens samhälle och vi har börjat märka av den på alla olika fält, så som mobiltelefoner och spel. Men vad som också har börjat blomma ut på allvar är chansen för människor att ta en annorlunda väg i karriären: Underhållare på internet.

Du kan titulera dig som en underhållare på internet genom att antingen skapa en slagkraftig kanal på Youtube eller på streamingsidan Twitch. Men eftersom många inte är insatta i hur detta fungerar så kommer vi, i denna artikeln, försöka guida dig till hur man kan tjäna pengar på detta sätt.

Tjäna pengar genom att låta folk titta på reklam i din Twitchkanal

När man väl bestämt sig för att påbörja sin karriär genom Twitch så är det dags för dig att komma på vad du ska streama och hur du ska locka följare. Det kanske är så att du vet om att du är ett komiskt geni som tilltalar en yngre spelarbas eller är det så att du älskar interaktioner och startar en kanal genom att bara spela med dina tittare? Möjligheterna är verkligen oändliga.

Men det bästa kommer när du väl byggt upp en relativt stor spelarbas. Det är då du kan börja tjäna dina stålar på att folk faktiskt tittar på din stream. Du har själv möjligheten att styra upp när det ska sättas igång en ”paus” med lite reklam i din stream och det är här du får en del av dina pengar. När du har akumelerat upp till 1000 reklamtittare så får du tillgång till en del av pengarna som de genererar och dessa betalas ut efter 45 dagar förutsatt att du tjänat 100 dollar på dem. Detta gör att oavsett hur lite följare du än har så kan du vara säker på att du tjänar pengar lite då och då genom att bara låta dem kolla på reklam.

Finns andra sätt att tjäna pengar på Twitch

Förutom det föregående sättet så kan du tjäna stora pengar på flera olika håll. Detta genom att antingen låta folk donera pengar till dig (vilket händer ganska så ofta om du har en stor kanal) och att folk kan prenumerera på din kanal. Genom detta så ser Twitch till att det ska vara lönsamt för dig som streamer och ger dig nästan alla pengarna.

Det finns även ett sätt som har uppkommit det senaste året och det är bits. Bits är någonting som man kan donera istället för rena pengar men de omvandlas till valuta för din favoristreamer.

Se till att vara konsistent i ditt streamande

Om du väl funderar på att faktiskt starta en karriär på Twitch så har du en lång väg framför dig (om du inte har en stor bas från början). Nyckeln till att lyckas på Twitch är att man antingen ska vara väldigt duktigt på något eller ha en speciell egenskap som går hem hos dina tittare.

Nästa steg är att streama på regelbundna tider. Detta kan vara att du enbart streamar klockan 16–20 måndag till fredag eller att du bara kan på helgerna. Genom att alltid vara tillgänglig under samma tider under speciella dagar kommer dina följare alltid veta när du är online.

Leave a Reply