Vad kan bloggar användas till och olika typer av bloggar

admin

Olika typer av bloggar

Numera är bloggar en stor del av dem sociala medierna, och dem växer mer och mer för varje dag. Förr i tiden fanns det inte lika stort utbud, utan då var alla bloggar uppbyggda på ungefär samma sätt. Idag är alla bloggar lika olika som alla människor är, med andra ord är en blogg helt personligt. Vilket dessutom är halva grejen med en blogg, en personlig hemsida där man skriver vad man intresserar sig av.

Dem vanligaste kategorierna i bloggvärlden är båt- och sjöliv, träning, bloggar för skolämnen, mode (vilket är den största blogg-genren) samt personliga bloggar. Många ställer sig frågan varför lärare frivilligt sitter kvällar efter kvällar och skriver ut hjälpmedel inom ett skolämne helt frivilligt, vilket på sätt och vis är sant. Dock glömmer många att man får betalt av antal visningar på en blogg, vilket gör att ju bättre information lärarna exempelvis skriver ut, desto mer visningar får dem vilket i sin tur leder till att dem tjänar med pengar. Det gäller alla blogg-genrer, att ju bättre man skriver och ju bättre man uppdaterar, desto mer tjänar man i slutändan. Dock kan det tillkomma många utgifter för att bedriva en intressant blogg, exempelvis besök på olika platser för att ha något och skriva om.

Vad kan bloggar användas till?

Till en början när bloggar var relativt nytt var det lite oklart vad dem hade för användning, men nu har det utvecklats i alla led och är inte längre bara en underhållande och onödig hemsida. Det är otroligt vanligt att lärare använder sig av bloggar som du läste tidigare. Dels med att lägga ut hjälp inom ett visst ämne, men även genom att ha en blogg för en viss kurs på gymnasiet eller för ett visst ämne. Ett exempel är att elever ska kunna gå in på bloggen för att hitta en sammanfattning om dagen lektion och förberedelser inför prov som lärare har skrivit ut. Detta är ett alternativ till skolsidor som ofta kan krångla med inloggning och så vidare.

Bloggar används även till att inspirera andra personer. Framgångsrika bloggare kallas för entreprenörer, vilket är att de är kreativa och har ett öga för att veta vad andra personer vill ha och vad de gillar. Exempel på bloggar som inspirera andra är träning- och modebloggar. Tränings-bloggar kan ofta handla om en person som börjar träna och äta nyttigt, och dagligen uppdaterar vad den gör och hur den känner sig. Många finner intresse i att följa en annans utveckling och även får motivation då dem ser att det personen bakom bloggen gör fungerar. Modebloggar är också en typ av inspirations-blogg men mer åt att tipsa om vad som är snyggt och trendigt just nu. Många företag satsar på att sponsra kända bloggare med kläder om dem tipsar sina lärare via sin blogg om det företaget och visar upp deras kläder, av den anledningen att mode samt trender sprids lätt på nätet.

Leave a Reply