Hur gör man en blogg framgångsrik?

admin

Tips för en framgångsrik blogg

Som sagt så är vårt huvudsyfte med denna blogg blogstart.se att ge tips till andra bloggare hur man får mer besökare och blir större på sin blogg, precis som vi. Det är en av våra argument, att vi har ett vinnande koncept. Så som det har gått för oss, kan det även gå för er om ni ger det tid och har tålamod. Vilket i sin tur gäller allt, man går inte ner 10 kg i vikt under en natt, man utbildar sig inte till läkare under en vecka. Likaså gäller din blogg, du får inte 10 000 läsare per dag under en månad. Så var beredd redan nu, om du är nybörjare eller behöver en nystart inom bloggvärlden, att ge dig blogg tid. Massor av tid.

Layout

Första och en av dem viktigaste sakerna en blogg kan ha är layouten. Den ger första intrycket av din blogg och är ofta den avgörande faktorn om läsaren stannar på din blogg för att läsa mer av vad du har att säga och visa, eller om besökaren helt enkelt stänger ner den. Som du då förstår är den otroligt viktigt. Enda undantaget är väll att läsaren har blivit tipsad av en annan person för att det du skriver är otroligt intressant, men i största allmänhet har layouten stor roll och kan locka många läsare, trots att det du skriver inte är lika intressant. Vad är det då som är viktigt i en layout? Jo, ha en ren och fräsch bakgrund. Gärna inte för mycket skrammel och onödigt, och gärna en ljus ton som bakgrundsfärg. Detta ger ett fräscht intryck till läsaren och att bloggen är seriös, modern och förhoppningsvis har något intressant att erbjuda. Sedan är orienteringen viktig på din blogg, och med det menar vi att det ska vara enkelt att hitta olika arkiv och menyer på din sida. Något som kan göra att läsare klickar ner din blogg är att dem tycker det är rörigt samt inte kommer någonstans för att du har gömt menyn långt in i arkivet. Om du exempelvis bedriver en reseblogg är det ett tips att ha en stor tydlig meny där du skriver upp alla kontinenter du varit i, för att läsarna sedan kan klicka på en kontinent och sedan välja land. Det gör att läsarna enkelt orienterar sig vilket i sin tur gör att du får mer visningar.

Innehåll och språk

Lika viktigt som layouten är innehållet och språket du använder i din blogg. Språket varierar från vad för innehåll du har, så är du ung och skriver om ditt liv som student exempelvis, så kan du ha ett språk med mycket slang och icke-formellt. Men om du skriver om allvarligare saker och har ett allvarligt syfte med din blogg är ett formellt språk mer att rekommendera. Dessutom är det viktigt att du själv har ett intresse för det du skriver om, för så länge du inte tycker det är intressant det du skriver om, kommer inte dina läsare göra det heller.

Leave a Reply